Нисковъглехидратен морковен кейк
Нисковъглехидратен морковен кейк
В
оригиналната рецепта се използва само бадемово и кокосово брашно, но аз
го заместих много добре с брашно от спелта. То е фаворита ми сега дори и
пред лимеца. Ако вие искате да бъде без глутен или сте на стриктно
кето, спазвайте оригиналната рецепта.
Продукти:
5 яйца
100г.
разтопено масло
3 с.л. подсладител (кафява захар или друго по
избор)
1 ванилия
300г.
настъргани моркови
100г. смлени орехи или бадеми
50г. кокосови стърготини
100г. брашно от лимец или спелта
1 пакетче бакпулвер
1ч.л. канела
1/3 ч.л. джинджифил
Разбийте яйцата със захарта (подсладителя) с миксер.
Добавете настърганите моркови, кокосовите
стърготини, смлените ядки, брашното с бакпулвера и подправките, като
разбърквате със шпатула. Прибавете и разтопеното масло и внимателно
разбъркайте.
Пече се в тавичка с хартия за печене във фурна
загрята на 180C за 40-50 минути (до суха клечка). Формата на снимката е с 20 см диаметър.
По желание може да се допълни с крема сирене
разбъркано с лъжица мед.
Ако
се чудите как да впечатлите приятелите си, които внимават за фигурата
си, няма да сбъркате, ако заложите на този превъзходен сладкиш.
Коментари
Публикуване на коментар