Нисковъглехидратен морковен кейк

Нисковъглехидратен  морковен  кейк


Това е един от любимите ми морковени сладиши. Адаптиран е от сайта
www.ditchthecarbs.com 
В оригиналната рецепта се използва само бадемово и кокосово брашно, но аз го заместих много добре с брашно от спелта. То е фаворита ми сега дори и пред лимеца. Ако вие искате да бъде без глутен или сте на стриктно кето, спазвайте оригиналната рецепта.
Продукти:  
5 яйца
100г.  разтопено масло
3 с.л. подсладител (кафява захар или друго по избор)
1 ванилия
300г.  настъргани моркови
100г. смлени орехи или бадеми
50г. кокосови стърготини
100г. брашно от лимец или спелта
1 пакетче бакпулвер
1ч.л. канела
1/3 ч.л. джинджифил
                                                                                                   

Разбийте яйцата със захарта (подсладителя) с миксер.
Добавете настърганите моркови, кокосовите стърготини, смлените ядки, брашното с бакпулвера и подправките, като разбърквате със шпатула. Прибавете и разтопеното масло и внимателно разбъркайте.
Пече се в тавичка с хартия за печене във фурна загрята на 180C за 40-50 минути (до суха клечка). Формата на снимката е с 20 см диаметър.

По желание може да се допълни с крема сирене разбъркано с лъжица мед.

Ако се чудите как да впечатлите приятелите си, които внимават за фигурата си, няма да сбъркате, ако заложите на този превъзходен сладкиш. 

Коментари

Популярни публикации