Кето хляб
Кето хляб
Таханов хляб
Това е една от рецептите, които се канех да пробвам от известно време и
накрая успях. Бих казала, че е предназначена за тези, които искат да спазват
стриктно кето хранене и не желаят да консумират брашна с глутен, пшенични и
други подобни. На вкус беше нещо като тутманик, без сиренето... Следващия път
ще пробвам с тахан от белен сусам, понеже леко ми нагарчаше, а разбрах че това
е от обелката на печения сусам. Също така трябва голямо въображение за да си
представиш че ядеш филийки. Като цяло съм доволна, понеже се изяде, но не е
нещо подходящо за всеки ден.
200г сусамов тахан – печен
5 яйца
1 бакпулвер
1/2ч.л. сол
2с.л. ленено семе смляно или друго според режима, който се спазва
2с.л. вода
Към яйцата разбити със солта се добавят останалите продукти.
Поръсва се със сусам, слънчоледово семе, ленено и мак по желание.
На 180г в застлана с хартия форма за около 20-25 минути.
Коментари
Публикуване на коментар