Кето хляб

Кето хляб

 

  Таханов хляб

Това е една от рецептите, които се канех да пробвам от известно време и накрая успях. Бих казала, че е предназначена за тези, които искат да спазват стриктно кето хранене и не желаят да консумират брашна с глутен, пшенични и други подобни. На вкус беше нещо като тутманик, без сиренето... Следващия път ще пробвам с тахан от белен сусам, понеже леко ми нагарчаше, а разбрах че това е от обелката на печения сусам. Също така трябва голямо въображение за да си представиш че ядеш филийки. Като цяло съм доволна, понеже се изяде, но не е нещо подходящо за всеки ден.

200г сусамов тахан – печен

5 яйца

1 бакпулвер

1/2ч.л. сол

2с.л. ленено семе смляно или друго според режима, който се спазва

2с.л. вода

Към яйцата разбити със солта се добавят останалите продукти.

Поръсва се със сусам, слънчоледово семе, ленено и мак по желание.

На 180г в застлана с хартия форма за около 20-25 минути.







Коментари

Популярни публикации