Шоколадов кейк

Шоколадов сладкиш

Загрейте фурната на 180 градуса. 
Застелете форма за торта с подвижно дъно  с хартия за печене и я намажете леко с олио. Моята е с диаметър 22 см.

Необходими продукти:

200г натурален шоколад (с високо процент какао от 70 нагоре)
100г кафява захар 
100г масло
4 яйца
30 г бяло брашно

Начин на приготвяне:

Начупете шоколада и маслото  и ги разтопете на водна баня. Една трета от сместа оставете за глазура.
Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато увеличат двойно обема си.
Прибавете 2/3-ти от сместа с шоколада към рабитите яйца като разбърквате ръчно с метална бъркалка или шпатула.
Пресейте брашното в купата и разбъркайте докато се усвои добре. 
Прехвърлете сместа в подготвената форма и печете за около 20-25 минути.
След като се охлади поставете стегналата глазура със шоколад отново в гореща баня за да се отпусне и да се нанесе върху сладкиша.
Поднесете с чаша кафе или с чаша бренди след тежка вечеря.








 

Коментари

Популярни публикации