Шоколадов кейк
Шоколадов сладкиш
Загрейте фурната на 180 градуса.
Застелете форма за торта с подвижно дъно с хартия за печене и я намажете леко с олио. Моята е с диаметър 22 см.
Необходими продукти:
200г натурален шоколад (с високо процент какао от 70 нагоре)
100г кафява захар
100г масло
4 яйца
30 г бяло брашно
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада и маслото и ги разтопете на водна баня. Една трета от сместа оставете за глазура.
Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато увеличат двойно обема си.
Прибавете 2/3-ти от сместа с шоколада към рабитите яйца като разбърквате ръчно с метална бъркалка или шпатула.
Пресейте брашното в купата и разбъркайте докато се усвои добре.
Прехвърлете сместа в подготвената форма и печете за около 20-25 минути.
След като се охлади поставете стегналата глазура със шоколад отново в гореща баня за да се отпусне и да се нанесе върху сладкиша.
Поднесете с чаша кафе или с чаша бренди след тежка вечеря.
Коментари
Публикуване на коментар