Соленки със сирене и свинска мас
СОЛЕНКИ СЪС СИРЕНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3с.л. с връх свинска мас – омекнала на стайна температура
150г кисело мляко
1ч.л. Бакпулвер
1 равна ч.л сол
2 яйца + още 1 яйце за намазване
150г настъргано бяло сирене
500г брашно + още малко ако се наложи за доомесване на меко тесто.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Свинската мас се разбърква с яйцата, киселото мляко с бакпулвера в него, солта и настърганото сирене. Брашно се добавя до меко тесто. Не е нужно да е твърдо, защото ще престои в хладилник 1 час и след това ще се стегне леко.
Загрява се фурната на 180 градуса и се постила тава с хартия за печене.
Тестото се разточва с дебелина около 1-2 см и се намазва със разбитото яйце.
Поръсва се по избор сусам, мак, кашкавал, пармезан.
Нарязва се на пръчици, става по-красиво с къдраво ножче.
Пече се до леко зачервяване, за около 20-30 минути (зависи от силата на фурната).
Идеално мезе за студена зимна вечер с чаша вино.
Бон апети!
Коментари
Публикуване на коментар