Соленки със сирене и свинска мас


СОЛЕНКИ СЪС СИРЕНЕ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

     3с.л. с връх свинска мас – омекнала на стайна температура
     150г кисело мляко
     1ч.л. Бакпулвер
     1 равна ч.л сол
     2 яйца + още 1 яйце за намазване
     150г настъргано бяло сирене
     500г брашно + още малко ако се наложи за доомесване на меко тесто.

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

     Свинската мас се разбърква с яйцата, киселото мляко с бакпулвера в него, солта и настърганото сирене. Брашно се добавя до меко тесто. Не е нужно да е твърдо, защото ще престои в хладилник 1 час и след това ще се стегне леко.
     Загрява се фурната на 180 градуса и се постила тава с хартия за печене.
     Тестото се разточва с дебелина около 1-2 см и се намазва със разбитото яйце.
Поръсва се по избор сусам, мак, кашкавал, пармезан.
     Нарязва се на пръчици, става по-красиво с къдраво ножче.
     Пече се до леко зачервяване, за около 20-30 минути (зависи от силата на фурната).


     Идеално мезе за студена зимна вечер с чаша вино.
Бон апети!





Коментари

Популярни публикации